Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Mutancana Tarifi
Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Mutancana Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin:
Mutancana Tarifi...
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti (kemiksiz ve kuşbaşı doğranmış)
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1/2 su bardağı çiğ badem
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
- 1 büyük soğan, ince doğranmış
- 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Tuz, zeytinyağı
- 1-2 su bardağı sıcak su veya et suyu
Nasıl Yapılır:
- Düdüklü tencerenizi açın ve biraz zeytinyağı ekleyin.
- İnce doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin.
- Kuzu etini ekleyin ve tüm yüzeyleri hafifçe kızarana kadar kavurun.
- Tarçın, yenibahar, karabiber ve tuz ekleyin, karıştırın.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve et yumuşayana kadar pişirin (genellikle 20-25 dakika).
- Pişme süresinin son 10 dakikasında kuru üzüm, badem ve dolmalık fıstığı ekleyin.
- Eğer su azalmışsa, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri düdüklü tencerede karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
- Mutancanayı sıcak olarak servis yapın.
- Afiyet Olsun!