Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gizem'in Menüsü: Çilekli Rulo Mereng Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta üçüncü gün yarışmacısı Gizem, menüsünde tatlı olarak Çilekli Rulo Mereng tarifine yer verdi. Peki, Çilekli Rulo Mereng Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gizem'in Menüsü: Çilekli Rulo Mereng Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Çilekli Rulo Mereng Tarifi, Çilekli Rulo Mereng Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Mereng İçin:

  • 4 büyük yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya toz vanilya
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke veya limon suyu

İç Dolgu İçin:

  • 1 su bardağı taze çilek, dilimlenmiş
  • 1 su bardağı krema, çırpılmış
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 150 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yumurta aklarını büyük bir kaseye alın ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Toz şekeri azar azar ekleyin ve her seferinde iyice çırpın. 
  • Karışım sert ve parlak bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Vanilya ve beyaz sirke veya limon suyunu ekleyin ve bir kez daha çırpın.
  • Mereng karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında, mereng altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın.
  • Çırpılmış kremaya pudra şekeri ekleyin ve karıştırın.
  • Dilimlenmiş çilekleri hazırlayın.
  • Soğuyan merengin üzerine önce çırpılmış krema, sonra dilimlenmiş çilekleri yayın.
  • Merengi dikkatlice rulo şeklinde sarın.
  • Rulo merengi dilimleyerek servis yapın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine daha fazla çilek veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa