Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsmet'in Menüsü: Ballı Hardallı Avokadolu Göbek Salata Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı İsmet, menüsünde salata olarak Ballı Hardallı Avokadolu Göbek Salata tarifine yer verdi. Peki, Ballı Hardallı Avokadolu Göbek Salata Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ballı Hardallı Avokadolu Göbek Salata Tarifi, Ballı Hardallı Avokadolu Göbek Salata Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Salata için:
- 1 büyük göbek salata, yıkanmış ve iri parçalara ayrılmış
- 1 olgun avokado, dilimlenmiş
- 1 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 1 adet salatalık, dilimlenmiş
- 1 adet büyük domates, dilimlenmiş veya cherry domatesler
- 1/4 fincan ceviz içi, iri kırılmış
- Tuz ve karabiber
Ballı Hardal Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Göbek salatayı yıkayıp iri parçalar halinde koparın ve geniş bir salata kasesine alın.
- Üzerine ince dilimlenmiş kırmızı soğan, dilimlenmiş salatalık, dilimlenmiş domates ve dilimlenmiş avokadoyu ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak iri kırılmış ceviz içlerini de salatanın üzerine serpiştirin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, bal, Dijon hardalı ve limon suyunu karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile sosu tatlandırın ve iyice çırpın.
- Hazırladığınız ballı hardal sosunu salatanın üzerine gezdirin.
- Salatayı hafifçe karıştırın, böylece tüm malzemeler sosla iyice kaplansın.
- Salatayı hemen servis yapın veya birkaç dakika sosun içinde marinasyonunun artması için bekletin.
- Afiyet olsun!