Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nedim'in Menüsü: Patlıcanlı, Mantarlı Peynirli Börek Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Nedim, ara sıcak olarak Patlıcanlı, Mantarlı Peynirli Börek tarifine yer verdi. Peki, Patlıcanlı, Mantarlı Peynirli Börek Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patlıcanlı, Mantarlı Peynirli Börek Tarifi, Patlıcanlı, Mantarlı Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 2 adet orta boy patlıcan
- 200 gr mantar
- 1 adet büyük soğan
- 200 gr beyaz peynir veya kaşar peyniri, rendelenmiş
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
- Tuzlu suda 15 dakika bekletin, ardından suyunu süzüp kurulayın.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Patlıcanları ekleyin ve ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
- Patlıcanlar pişince kenara alın.
- Mantarları ince ince dilimleyin ve aynı tavada hafifçe pişirin.
- Pişen mantarları patlıcanların üzerine ekleyin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, tavada pembeleşene kadar pişirin.
- Soğanı da patlıcan ve mantar karışımına ekleyin.
- Karışıma ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Malzemeleri iyice karıştırın.
- Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
- Bu karışım, yufkaları ıslatmak için kullanılacak.
- Yufkaları tezgahın üzerine serin.
- Her bir yufkayı önce dörde katlayın.
- Ardından her parçayı süt, sıvı yağ ve yumurta karışımı ile ıslatın.
- Islattığınız yufka parçalarının geniş kenarına hazırladığınız iç harcı yerleştirin.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Afiyet olsun!