Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hazal'ın Menüsü: Elmalı Crumble Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hazal, tatlı olarak Elmalı Crumble tarifine yer verdi. Peki, Elmalı Crumble Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hazal'ın Menüsü: Elmalı Crumble Tarifi...
Elmalı Crumble
Malzemeler:
Elmalı Harç İçin:
- 5-6 adet orta boy elma
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (elmaları pişirmek için)
Crumble (Kırıntı) İçin:
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1/2 su bardağı soğuk tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°C (350°F) derecede önceden ısıtın.
- Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
- Bir tencereye tereyağı ekleyin ve elmaları orta ateşte tereyağı ile birlikte birkaç dakika soteleyin.
- Üzerine toz şeker, tarçın, muskat ve unu ekleyip karıştırın.
- Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ardından ateşten alın.
- Bir kasede un, toz şeker, esmer şeker, tarçın ve soğuk tereyağını bir araya getirin.
- Parçalar haline gelene kadar parmak uçlarınızla karışımı ovun.
- İsteğe bağlı olarak yulaf ezmesini de ekleyebilirsiniz.
- Pişmiş elma karışımını bir fırın kabına dökün.
- Üzerine eşit bir şekilde crumble karışımını serpin.
- Tatlıyı fırında, crumble tabakası altın rengi bir kıvam alana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Elmalı crumble'ı fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.
- Ilıkken, üzerine vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun!