Gelinim Mutfakta - Bodrum Güzeli Tatlı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Bodrum Güzeli tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Bodrum Güzeli tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
     
        BÜ
    
                            
                                                
                                                
            Büşra Ünal
    
                                 Yazar 
                            
                        
    YAYINLAMA
    
    GÜNCELLEME
    
                             
                    
      
        BÜ
    
                        
                                                            
                                        
                    
                    
            Büşra Ünal
    
                             Yazar 
                        
                    Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Bodrum Güzeli tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Bodrum Güzeli Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Bodrum Güzeli Tatlı Tarifi, Gelinim Mutfakta - Bodrum Güzeli Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy mandalina
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 2 adet yumurta sarısı
- 200 gr petibör bisküvi
- 100 gr tereyağı (eritilmiş)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Mandalina dilimleri
- Nane yaprakları
Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri robottan geçirerek toz haline getirin ve erimiş tereyağı ile iyice karıştırın.
- Karışımı, servis yapacağınız kabın tabanına eşit bir şekilde yayın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar soğumaya bırakın.
- Mandalinaların suyunu sıkın ve rendelenmiş kabuklarını ayırın.
- Bir tencerede mandalina suyu, şeker, nişasta ve suyu karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırın.
- Kıvam almaya başlayınca yumurta sarılarını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
- Krem kıvamına gelince ocaktan alın ve biraz soğuması için kenara koyun.
- Krem şantiyi paketin üzerindeki talimatlara göre süt ile çırpın ve buzdolabında biraz bekletin.
- Bisküvi tabanının üzerine ilk olarak mandalina kremasını dökün ve güzelce yayın.
- Krem şantiden bir kat ekleyin ve üzerini düzeltin.
- Tatlıyı en az 2-3 saat, ideal olarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Tatlıyı servis etmeden önce mandalina dilimleri ve isteğe bağlı olarak nane yaprakları ile süsleyin.
- Afiyet Olsun!
 
                                   
                                                         