Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Kremalı Sebze Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Menekşe, başlangıç olarak Kremalı Sebze Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Kremalı Sebze Çorbası Tarifi
Kremalı Sebze Çorbası
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 1 adet soğan, küp küp doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 adet havuç, küp küp doğranmış
- 2 adet patates, küp küp doğranmış
- 1 adet kereviz sapı, ince doğranmış
- 1 adet kabak, küp küp doğranmış
- 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
- 200 ml krema
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik veya taze kekik
- 1 yaprak defne
Nasıl Yapacağız?
- Soğanı, sarımsağı, havucu, patatesi, kerevizi ve kabak gibi kullanmak istediğiniz diğer sebzeleri doğrayın.
- Orta ateşte büyük bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyin, yaklaşık 2-3 dakika kadar yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Ardından havuç, patates ve diğer sebzeleri ekleyip, sebzeler hafifçe yumuşayana kadar 5-7 dakika daha pişirin.
- Sebze suyunu tencereye ekleyin.
- Kekik ve defne yaprağını da ekleyerek karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika, kısık ateşte pişirin.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra defne yaprağını çıkarın.
- Çorbayı düzgün bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin veya el blenderı kullanın.
- Daha sonra kremayı ekleyip, çorbayı tekrar ısıtın ancak kaynatmayın.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Çorbayı sıcak olarak servis kâselerine alın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha karabiber, taze kekik yaprakları serpiştirebilir veya birkaç damla zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
- Afiyet Olsun!