Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Sushi Salata Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü yarışmacısı Oktay, salata olarak Sushi Salata tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Sushi Salata Tarifi...
Sushi Salata
Malzemeler:
Pirinç Hazırlığı İçin:
- 1 su bardağı sushi pirinci (veya yapışkan pirinç)
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
Salata İçin:
- 1 adet avokado, dilimlenmiş
- 1 adet küçük salatalık, jülyen kesilmiş (uzun ince şeritler)
- 1 adet havuç, jülyen kesilmiş
- 1/2 su bardağı konserve mısır
- 200 gram taze somon fileto, küçük parçalara ayrılmış (veya isteğe bağlı olarak füme somon)
- 1/2 su bardağı edamame (soya fasulyesi), haşlanmış
- Nori (yosun) yaprakları, el ile parçalanmış
Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
Nasıl Yapacağız?
- Sushi pirincini iyice yıkayıp süzün.
- Pirinci ve suyu tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Ateşi kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakın.
- Bir kasede pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırın.
- Demlenmiş pirince bu karışımı ekleyip hafifçe karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Avokado, salatalık, havuç, mısır, somon ve edamameyi büyük bir salata kasesine alın.
- Soğuyan sushi pirincini de kaseye ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- Nori yapraklarını üzerine serpiştirin.
- Soya sosu, susam yağı, limon suyu, rendelenmiş zencefil ve balı küçük bir kasede iyice karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve hafifçe karıştırın.
- Salatayı servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin ki tüm malzemeler sosu iyice çeksin.
- Afiyet olsun!