Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Damla Sakızlı Bademli Keşkül Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının dördüncü yarışmacısı İsa, tatlı olarak Damla Sakızlı Bademli Keşkül tarifine yer verdi. Peki, Damla Sakızlı Bademli Keşkül nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Damla Sakızlı Bademli Keşkül Tarifi...
Damla Sakızlı Bademli Keşkül
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çiğ badem (kabukları soyulmuş ve iri kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası veya buğday nişastası)
- 1 adet damla sakızı (dövülmüş)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü veya toz vanilya
Üzeri için:
- Çekilmiş badem veya Antep fıstığı
- Damla sakızı parçaları (isteğe bağlı)
Nasıl Yapacağız?
- Çiğ bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletin, sonra kabuklarını soyun ve iri bir şekilde kıyın.
- Pirinç unu, nişasta ve toz şekeri derin bir tencerede karıştırın.
- Azar azar sütü ekleyerek topaklanma olmayacak şekilde çırpın.
- Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca dövülmüş damla sakızı, vanilya ve iri kıyılmış bademleri ekleyin.
- Karışım kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
- Keşkülü ocaktan alınca birkaç dakika karıştırmaya devam edin, sonra servis kaselerine paylaştırın.
- Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini çekilmiş badem veya Antep fıstığı ve isteğe bağlı olarak damla sakızı parçaları ile süsleyin.
Afiyet Olsun!