Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ikinci yarışmacısı Büşra, başlangıç olarak Zencefilli Havuç Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Zencefilli Havuç Çorbası nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi...
Zencefilli Havuç Çorbası
Malzemeler:
- 500 g havuç (yaklaşık 4-5 orta boy, soyulmuş ve doğranmış)
- 1 büyük boy soğan (doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2 cm taze zencefil (soyulmuş ve rendelenmiş)
- 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal veya bir tutam muskat
- Biraz krem peynir veya yoğurt, taze otlar
Nasıl Yapacağız?
- Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
- Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Doğranmış havuçları ve rendelenmiş zencefili tencereye ekleyin.
- Havuçlar biraz renk alana kadar kavurmaya devam edin.
- Tencereye sebze suyu veya tavuk suyunu ekleyin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz zerdeçal veya muskat ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırın.
- Çorbanın kaynamasını bekleyin, ardından ısıyı düşürün ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
- Çorba pişip havuçlar yumuşadığında, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı püre haline getirin.
- Eğer blenderınız yoksa, bir el blenderı da işinizi görecektir.
- Çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
- Çorbayı tekrar ısıtın ve tadına bakarak gerekirse tuz ve biber ekleyin.
- Çorbayı servis kaselerine alın.
- Üzerine bir miktar krem peynir veya yoğurt ekleyin ve isterseniz taze otlarla süsleyin.
- Afiyet Olsun!