Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, başlangıç olarak Sebzeli Yoğurt Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi..
Sebzeli Yoğurt Çorbası
Malzemeler:
- Yoğurt, 500 gram
- Un, 2 yemek kaşığı
- Yumurta, 1 adet
- Su, 4 su bardağı
- Tavuk suyu, 2 su bardağı
- Havuç, 1 adet (küp küp doğranmış)
- Patates, 1 adet (küp küp doğranmış)
- Kabak, 1 adet (küp küp doğranmış)
- Tereyağı, 2 yemek kaşığı
- Nane, 1 çay kaşığı
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapacağız?
- Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kasede çırpıcı yardımı ile çırpın. Karışımın pürüzsüz ve homojen olması önemlidir.
- Orta boy bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış havuç, patates ve kabakları tencereye ekleyin.
- Sebzeleri 5-7 dakika kadar kavurun, ta ki sebzeler hafif yumuşayana dek.
- Yoğurt ve un karışımını yavaşça ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Bu aşamada yoğurdun kesilmemesi için karışımı sürekli karıştırmak önemlidir.
- Su ve tavuk suyunu karışıma ekleyin ve çorbanın kıvamını ayarlayın.
- Çorbayı sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve çorba koyulaşana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.
- Bu süre zarfında çorbanın dibinin tutmaması için ara sıra karıştırmaya devam edin.
- Nane, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Çorbayı 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Çorbayı kaselere alın ve sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!