Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Soğan Salatası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Necati, salata olarak Soğan Salatası tarifine yer verdi. Peki, Soğan Salatası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Soğan Salatası Tarifi..
Soğan Salatası..
Malzemeler:
- Mor soğan, 3 adet ince halkalar halinde doğranmış
- Maydanoz, Yarım demet ince doğranmış
- Sumak, 2 yemek kaşığı
- Nar ekşisi, 2 yemek kaşığı
- Limon suyu, 1 yemek kaşığı
- Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı
Nasıl Yapacağız?
- Mor soğanları soyun ve ince halkalar şeklinde doğrayın.
- Soğanların acısını azaltmak için üzerlerine biraz tuz serpip, hafifçe ovun ve 10 dakika kadar bekletin.
- Sonrasında soğuk su ile yıkayıp süzün.
- Yıkanmış soğan halkalarını bir kaseye alın.
- Üzerine sumak, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyin.
- İyice karıştırın ve soğanların bu sos ile marinasyonu için 15-20 dakika bekletin.
- Maydanozu ince ince doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Salatayı servis etmeden önce en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bu süre zarfında soğanlar marinadın lezzetini iyice çekecektir.
AFİYET OLSUN!