Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fırat'ın Menüsü: Fırında Kaşarlı Kıymalı Patlıcan Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının dördüncü yarışmacısı Fırat, ara sıcak olarak, Fırında Kaşarlı Kıymalı Patlıcan tarifine yer verdi. Peki, Fırında Kaşarlı Kıymalı Patlıcan nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fırat'ın Menüsü: Fırında Kaşarlı Kıymalı Patlıcan Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fırat'ın Menüsü: Fırında Kaşarlı Kıymalı Patlıcan Tarifi..

Fırında Kaşarlı Kıymalı Patlıcan..

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyun.
  2. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve iç kısımlarını bir kaşıkla hafifçe oyun.
  3. Bir fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin, üzerlerine biraz zeytinyağı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Patlıcanların yumuşaması gerekmektedir.
  4. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  5. Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve bir dakika daha kavurun.
  6. Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
  7. Küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  8. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirin.
  9. Yarım su bardağı su ekleyin ve karışımı birkaç dakika daha pişirin. Kıymalı harcı ocaktan alın.
  10. Fırından çıkardığınız patlıcanların içine kıymalı harcı eşit şekilde paylaştırın.
  11. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  12. Patlıcanları tekrar fırına verin ve 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  13. Fırından çıkardığınız kaşarlı kıymalı patlıcanları servis tabağına alın.
  14. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis edin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa