Zuhal Topal'la Yemekteyiz Burcu'nun Menüsü: Peynirli Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Burcu, ara sıcak olarak, Peynirli Ispanaklı Gül Böreği tarifine yer verdi. Peki, Peynirli Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Burcu'nun Menüsü: Peynirli Ispanaklı Gül Böreği Tarifi..
Peynirli Ispanaklı Gül Böreği..
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 300 gram ıspanak
- 200 gram beyaz peynir
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Sos Malzemeleri:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- Susam veya çörek otu
NASIL YAPACAĞIZ?
- Ispanakları yıkayıp doğrayın.
- Soğanı ince doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış ıspanakları ekleyip soteleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra içine beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Bir kasede yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
- Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan fırça yardımıyla sürün.
- Yufkayı ortadan ikiye katlayarak yarım daire haline getirin.
- Yarım daire şeklindeki yufkayı geniş kenarına ıspanaklı harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
- Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
- Üzerine susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Börekler fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!