Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Tirit Çorbası
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının üçüncü yarışmacısı Reşit, başlangıç olarak, Tirit Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Tirit Çorbası nasıl yapılır, İşte Tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Tirit Çorbası..
Tirit Çorbası..
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram kuşbaşı et (tercihen kuzu eti)
- 4-5 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet bayat ekmek dilimi
NASIL YAPACAĞIZ?
- Nohutları bir gece önceden suya koyarak bekletin.
- Ertesi gün suyunu süzüp, yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
- Tereyağını bir tencerede eritin. Küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Üzerine 4-5 su bardağı su veya et suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve etler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir kasede unu, yoğurdu, yumurta sarısını ve rendelenmiş sarımsakları çırpın.Bu karışımı çorbanın suyundan bir kepçe ekleyerek ılıtın.
- Hazırladığınız terbiye karışımını yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Sürekli karıştırarak terbiyenin kesilmesini önleyin.
- Haşlanmış nohutları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Çorba kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Bayat ekmek dilimlerini küçük parçalara ayırın ve fırında veya tavada hafifçe kızartın.
- Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine kızartılmış ekmek parçalarını serpin.
- İnce kıyılmış maydanozu ve kırmızı pul biberi ekleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!