Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Biftek Tantuni
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının beşinci yarışmacısı Kadir, ana yemek olarak, Biftek Tantuni tarifine yer verdi. Peki, Biftek Tantuni nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Biftek Tantuni..
Biftek Tantuni..
Malzemeler:
- 500 gram biftek (ince doğranmış)
- 2 adet orta boy domates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (ince dilimlenmiş)
- 1 adet orta boy soğan (ince yarım ay şeklinde doğranmış)
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Limon
- Lavaş ekmeği
NASIL YAPACAĞIZ?
- Bifteği ince ince doğrayın ve küçük parçalar halinde kesin.
- Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
- Isınan yağa doğradığınız biftekleri ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.
- Etler suyunu salıp çekince kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Baharatlarla birlikte eti birkaç dakika daha kavurun.
- Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Yeşil biberleri ince dilimler halinde kesin.
- Soğanı ince yarım ay şeklinde doğrayın.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Kavurduğunuz etlerin üzerine doğranmış domates ve biberleri ekleyin.
- Domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- Soğanları ve maydanozu da ekleyip karıştırın ve bir dakika daha pişirin.
- Lavaş ekmeğini ısıtın.
- Isınmış lavaşın içine hazırladığınız tantuni karışımını yerleştirin.
- Üzerine limon sıkın.
AFİYET OLSUN!