Gelinim Mutfakta - Börülce Yatağında Fener Kavurma

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Börülce Yatağında Fener Kavurma tarifine yer verdiler. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Peki, Börülce Yatağında Fener Kavurma nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gelinim Mutfakta - Börülce Yatağında Fener Kavurma
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Börülce Yatağında Fener Kavurma'ya yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. 
İşte Börülce Yatağında Fener Kavurma Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Börülce Yatağında Fener Kavurma...

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet fener balığı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 10 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Balık Yatağı İçin:

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek Limon suyu

Nasıl Yapacağız?

  1. Deniz börülcesini iyice yıkayın ve kök kısımlarını temizleyin.
  2. Bir tencereye su koyup kaynatın ve börülceleri 3-4 dakika haşlayın. 
  3. Haşladıktan sonra hemen soğuk suya alın ve süzün.
  4. Börülceleri bir karıştırma kabına alın. 
  5. Üzerine ezilmiş sarımsak, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. 
  6. İyice karıştırın ve servis tabağına yayın.
  7. Fener balığını fileto halinde doğrayın ve soya sosu ile marine edin. 
  8. Bu şekilde 15-20 dakika bekletin.
  9. Bir tavada tereyağını eritin. 
  10. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  11. Soğanların üzerine doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  12. Mantarları ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  13. Salçayı, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
  14. Marine edilmiş fener balığını ekleyin ve balıklar pişene kadar kavurun.
  15. Hazırladığınız börülce yatağının üzerine pişen fener kavurmayı yerleştirin.
  16. Sıcak olarak servis edin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa