Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Cevizli Fındıklı El Açması Baklava
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Kübra'nın menüsünde tatlı olarak belirlediği Cevizli Fındıklı El Açması Baklava tarifi seyirciler tarafından çok merak edildi. Cevizli Fındıklı El Açması Baklava tarifini sizler için araştırdık. İşte Cevizli Fındıklı El Açması Baklava Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Cevizli Fındıklı El Açması Baklava...
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Açmak İçin:
- Nişasta (mısır veya buğday nişastası)
Üzeri İçin:
- 250 gram tereyağı (eritilmiş)
Şerbet İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapacağız?
- Bir karıştırma kabında unu eleyin ve ortasını açın.
- Ortasına su, süt, sıvı yağ, yumurta, sirke ve tuzu ekleyin.
- Hamuru iyice yoğurun, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
- Her bir bezeyi nişasta yardımıyla incecik açın. (Yufka kadar ince olması gerekiyor)
- Açtığınız yufkaları üst üste koyarak aralarına nişasta serpin.
- Tepsiyi yağlayın ve ilk 10 yufkayı tepsiye serin.
- Her yufkadan sonra üzerine biraz eritilmiş tereyağı gezdirin, yufkadan sonra ceviz ve fındık karışımını eşit şekilde serpin.
- Kalan 10 yufkayı da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste serin.
- Üst yufkanın üzerine de tereyağı sürün.
- Baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Şerbetin baklavaya iyice işlemesi için birkaç saat dinlendirin.
- Baklava şerbetini çekip soğuduktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!