Gelinim Mutfakta - Domatesli Tuzlu Cheesecake Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Domatesli Tuzlu Cheesecake'' yaptılar. Evde denemek isteyenler için işte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Domatesli Tuzlu Cheesecake'' yaptılar. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Yapımı oldukça basit olan bu tarif herkesin damak zevkine hitap ediyor.
Evde denemek isteyenler için tarifini araştırdık. ''Domatesli Tuzlu Cheesecake'' nasıl yapılır? İşte Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Domatesli Tuzlu Cheesecake Tarifi...
- 5 paket tuzlu kraker
- 2 yemek kaşığı kraker
Peynirli Dolgu İçin:
- 600 gram krem peynir
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 300 gram cheddar peynir
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- Yarım kilo kırmızı ve sarı cherry domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım demet fesleğen
Domatesli Tuzlu Cheesecake Nasıl Yapılıyor?
- 5 paket tuzlu krakeri mutfak robotundan geçirerek ince un haline getirin.
- Elde ettiğiniz kraker ununu, 2 yemek kaşığı tereyağı ile karıştırarak, kelepçeli bir cheesecake kalıbının tabanına eşit şekilde bastırarak yerleştirin.
- Kalıbı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirerek sertleşmesini sağlayın.
- Derin bir karıştırma kabında 600 gram krem peynir, 4 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un, 300 gram rendelenmiş cheddar peynir ve yarım çay kaşığı karabiberi birleştirin.
- Tüm malzemeleri mikserle pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Hazırladığınız peynirli dolgu karışımını, önceden pişirdiğiniz kraker tabanının üzerine dökün ve düzgünce yayın.
- Cheesecake’i önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika veya dolgu sertleşene kadar pişirin. Üzeri hafifçe kızarmalı ve ortası sallanmadan durmalıdır.
- Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 4 saat veya tercihen bir gece bekletin.
- Yarım kilo kırmızı ve sarı cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ile karıştırarak domatesleri marine edin.
- Yarım demet taze fesleğeni ince doğrayın ve marine edilen domateslerin içine ekleyin.
- Cheesecake'i servis etmeden önce hazırladığınız domatesli karışımı üstüne dökün ve eşit bir şekilde yayın.
- Cheesecake'i dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.