Araştırma ortaya çıkardı: Nar kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor!
Çin'de yapılan araştırmalara göre, nar kabuğunun insan sağlığına birçok faydasının bulunduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Nar, sağlık açısından pek çok faydası bulunan bir meyve olarak biliniyor ancak çoğu kişi, narın kabuğunun sağlığa olan yararlarını göz ardı ediyor. Nar kabuğu, meyvenin tüketilmesinin ardından genellikle atılıyor. Bu da önemli bir besin kaynağının israfına neden oluyor.
Fakat son dönemde Çin'de gerçekleştirilen bazı araştırmalar; nar kabuğunun, nar suyu ile kıyaslandığında çok daha fazla değerli bileşen barındırdığını ortaya koyuyor. Nar kabuğu, sağlık açısından önemli bileşenler barındırması dolayısıyla nar suyuna kıyasla daha fazla fayda sağlıyor.
Özellikle nar kabuğundaki ellagik asit, çeşitli kanser türlerine ve özellikle de meme kanserine karşı hem önleyici hem de tedavi edici etkiler gösterdiği bilinen bir bileşik olarak karşımıza çıkıyor.
Hem diyabete hem kalp-damar hastalıklarına iyi geliyor
Yapılan araştırmalara göre; nar kabuğu, kötü huylu kolesterolü azaltıyor. Bunun yanı sıra nar kabuğu, beta hücrelerini artırıyor ve bu özelliği ile kalp-damar sağlığını olumlu yönde etkiliyor ve diyabet hastalarına önemli faydalar sağlıyor.
Kansere karşı koruyucu etkilere sahip
Ellagik asidin antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahip olması ise nar kabuğunun pankreas, prostat, bağırsak, cilt, yemek borusu ve meme kanserlerine karşı koruyucu etkilerini artırıyor. Nar kabuğunun kurutulup ufalanması, sağlık yararlarından faydalanmak için etkili bir yöntem olarak görülüyor.
Örneğin, yüz gram kaynamış suya iki gram nar kabuğu eklenerek on dakikaya yakın bir süre kaynatıldığında elde edilen suyun çay olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu yöntem, nar kabuğunun sunduğu faydaları kolayca insan hayatına dahil etmenin etkili bir yolunu sağlıyor.