UNESCO Dünya Mirası Safranbolu’da düzenlenen 9. Safran Festivali sona erdi. Son gün etkinlikleri, Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi’ndeki safran tarlalarında yapıldı. Misafirler, mor çiçekler arasında gezip fotoğraf çekti.
ZİYARETÇİLER TARLADA SAFRAN DENEYİMİ YAŞADIProgramda safranlı yiyecek-içecek stantları ilgi gördü. Kastamonu Pınarbaşı Belediyesi, yöresel “kara çorba”yı katılımcılara ikram etti.
2/7
“ÇİÇEKLENME BAŞLADI, ZİYARETÇİ AKINI VAR”Safran üreticisi İsmail Yılmaz, havaların serinlemesiyle çiçeklenmenin başladığını belirterek, hasadın kasım ortasına kadar süreceğini söyledi. Yılmaz, “Safran çok kıymetli. Tazeyken kokusu bambaşka. Hasat döneminde yurt içi ve dışından çok sayıda misafir ağırlıyoruz.” dedi.
3/7
GIDA, İÇECEK VE KOZMETİKTE KULLANIMYılmaz, safranın ilçeye özgü zerde ve safranlı pilav başta olmak üzere pek çok üründe yer aldığını hatırlattı: “Safranbolu’nun vazgeçilmezi safranlı lokum. Ayrıca çay ve kahve olarak tüketiliyor; kozmetikte de çeşitli ürünlerde kullanılıyor.”
4/7
5/7
6/7
7/7
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.