Soğanlı Menemen Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi menemen... Soğanlı mı yapılır soğansız mı? Sizin için soğanlı tarifimiz var, deneyin siz karar verin:)

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Soğanlı Menemen Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Kahvaltı sofralarımızı güzelleştiren menemen soğanlı mı olur soğansız mı? tartışmalarına son verecek soğanlı menemen tarifimiz...

Soğanlı Menemen Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1/2 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 dal taze soğan
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1çay kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını yapışmaz tabanlı, derince bir tavaya alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun.
  2. Ardından sivri biberleri ve kapya biberleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün.
  3. Biberler solmaya başlayınca doğradığınız domatesleri de ekleyin ve kapağını kapatıp, domatesler iyice yumuşayana dek pişirin, yaklaşık 10 dakika yeterli olacaktır.
  4. Son olarak incecik doğradığınız taze soğanı da ekleyin ve soğanların rengi solunca yumurtaları kırıp karıştırın.
  5. Yumurtalar pişene dek karıştırın ve ardından altını kapatıp, sıcak sıcak servis edin. 

                             AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa