Soğanlı Menemen Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi menemen... Soğanlı mı yapılır soğansız mı? Sizin için soğanlı tarifimiz var, deneyin siz karar verin:)
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kahvaltı sofralarımızı güzelleştiren menemen soğanlı mı olur soğansız mı? tartışmalarına son verecek soğanlı menemen tarifimiz...
Soğanlı Menemen Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1/2 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 4 adet domates
- 1 dal taze soğan
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1çay kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını yapışmaz tabanlı, derince bir tavaya alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun.
- Ardından sivri biberleri ve kapya biberleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün.
- Biberler solmaya başlayınca doğradığınız domatesleri de ekleyin ve kapağını kapatıp, domatesler iyice yumuşayana dek pişirin, yaklaşık 10 dakika yeterli olacaktır.
- Son olarak incecik doğradığınız taze soğanı da ekleyin ve soğanların rengi solunca yumurtaları kırıp karıştırın.
- Yumurtalar pişene dek karıştırın ve ardından altını kapatıp, sıcak sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN..