Atom Meze nasıl yapılır?
Atom Meze nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir.
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.
Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler;
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 adet arnavut biberi
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Yoğurdu kase içine alalım.
- Sarımsağı rendeleyelim tuzunu atalım iyice çırpalım.
- Daha sonra tereyağ ve sıvı yağı tavaya alalım.
- Biberleri sıcak su dolu kasede bir iki dakika bekletip, suyunu süzüp, iyice kurutalım.
- Hafif kızdırdığımız yağın içine küçük doğranmış biberleri ekleyip, bir kaç dakika kavuralım.
- Hazırladığımız yoğurdu servis tabağına alıp üzerine biberleri yağıyla dökelim.
AFİYET OLSUN..