Süzme Yoğurtlu Salatalık Mezesi nedir, nasıl yapılır?

Süzme Yoğurtlu Salatalık Mezesi nedir, nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Süzme Yoğurtlu Salatalık Mezesi nedir, nasıl yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir. 
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.

Süzme Yoğurtlu Salatalık Mezesi Nasıl Yapılır?

Süzme Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 büyük salatalık
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı nane
  • 6-7 dal dereotu (Kıyılmış)

Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurtlu karışım için malzemeleri ekleyip çırpın.
  2. Salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın.
  3. Yoğurtla birleştirip servis yapın. 

AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa