Tarte Tatin nasıl yapılır?
Tarte Tatin nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fransa mutfağına ait, tart yapılmadan önce meyvenin tereyağı ve şekerle karamelize edildiği bir börektir tarte tatin.
Neden fransız mutfağını kendi mutfağımıza taşımayalım. Meşhur 5 çayları için muhteşem bir ikramlık, Tarte Tatin nasıl yapılır, işte tarifi...
Tarte Tatin nasıl yapılır?
Malzemeler
- 3 adet yeşil büyük elma
- 2 çubuk tarçın
- 1 su bardağı şeker
- 4 tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yaprak milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- Servis için dondurma
Nasıl Yapılır?
- Önce Elmalar soyulur ve dilimlenir
- Şeker tarçın ve karanfiller tavaya alınır, elmalarla beraber eriyip hafif karamelize olana kadar ocakta pişirilir.
- En son tereyağı eklenir ve ocaktan alınır.
- Elmalar fırın kabına dizilir ve üzerini kapatacak şekilde milföyler yerleştirilir.
- Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 190 derece fırında milföy kabarıp kızarana dek tutulur.
- Ters çevrilip dondurma ile servis edilir.

AFİYET OLSUN..