Granola Nedir, Faydaları nelerdir, nasıl yapılır?
Öncelikle Granola nedir, faydaları nedir, evinizde yapabileceğiniz granola tarifi haberimizde...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tahıl, yağlı ve kuru yemişlerden, kurutulmuş ya da taze meyvelerden oluşan granola, kahvaltılarda tercih edilen bir tür yiyecektir. Kahvaltı sofralarında sıkça görmeye başladığımız granola, kalsiyum ve fosfor bakımından zengindir.
Granola Faydaları Nelerdir?
- Granola, doymamış yağ, protein, karbonhidrat, B grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir bakımından oldukça zengindir.
- Kalp ve tüm organizma için sağlıklı yağlar içerir.
- Lif bakımından zengin olduğu için sindirim sistemini yumuşatmaya ve yağlamaya yardımcı olur.
- Bitkisel protein kaynağıdır, süt veya yoğurt ile birlikte tüketildiğinde tam protein sağlar.
- Lif ve iyi yağ içeriği sayesinde kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Tam tahıllardaki karbonhidratlar yavaşça emilerek kan şekerinin yükselmesi (hiperglisemi) ve halsizlik olasılığını azaltır.
Granola Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 çay bardağı Siyez ezmesi
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı çavdar ezmesi
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış kabak çekirdeği
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış badem
- 1 avuç içi kadar ayıklanmış ceviz
- 1 yemek kaşığı kuru dut
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kuru siyah erik
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Siyez, yulaf ve çavdar ezmeleri fırın tepsisine alınır, üzerinde zeytinyağı gezdirilir.
- Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırıp zeytinyağının yayılması sağlanır.
- 170 derece fırında 10 dakikada bir kaşık ile karıştırarak toplamda 30 dakika pişirilir.
- Ceviz ve bademler eklenerek 10 dakika daha, kuru meyveler eklenerek 10 dakika daha pişirilir.
- Fırından çıkarıp sıcakken üzerinde bal gezdirilir ve karıştırılır.
- Soğuduktan sonra ağzı kapalı cam bir kavanozda buzdolabında 1 hafta 10 gün muhafaza edilebilir.

AFİYET OLSUN.