Kinoalı Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Kinoalı Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bulgur pilavını çeşitlendirmeye ne dersiniz. En sevilen pilavlardan olan bulgur daha da fazla lezzetli hale getiriyoruz. Bu tarife bayılacaksınız. Gelsin o zaman tarif.
Kinoalı Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım kahve fincanı kinoa
- 1 havuç
- 1 kapya biber
- Yarım kahve fincanı kırmızı mercimek
- 1 kuru soğan
- Zeytinyağı
- Su
Nasıl Yapılır?
- Soğan ince doğranır ve zeytinyağında az pembeleştirilir.
- İnce kıyılmış kapya biberi ve diğer tüm malzemeler eklenir bir su bardağı su ilave edilerek buharlı fırında 100 derecede 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarıp az zeytinyağı eklenir karıştırılır ve tekrar fırına verilerek 100 derecede 10 dakika daha tutulur ve servise hazır hale getirilir.
- (Buharlı fırın yoksa) Ya da bir buçuk su bardağı su ilave edilerek tencerenin ağzı kapalı kısık ateşte 30 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN.