Yeşil Limonlu Enginar Nasıl Yapılır?
Yeşil Limonlu Enginar Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
- Enginar, zeytinyağlı yemekler denince başı çeken bir yemektir. Vücuda olan faydası saymakla bitmez. Demir bakımından zengin yönüyle, demir eksikliği anemisi için yenmesi tavsiye edilir. Antioksidan özelliği sayesinde, toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca karaciğerin sağlıklı çalışmasını destekler. Yapısındaki potasyum minerali, vücuttaki sodyum-potasyum dengesini düzenleyerek tansiyonu düzenler.
Gördüğünüz gibi çok faydalı olmasının yanında çok lezzetli yiyecektir. O zaman yeşil limonlu enginar tarifimiz gelsin bakalım.
Yeşil Limonlu Enginar Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 3 adet temizlenmiş enginar
- Bir büyük boy kuru soğan
- Bir çay kaşığı şeker
- Bir çay kaşığı tuz
- Çeyrek kapya biber
- Bir lime (yeşil limon) kabuğunun rendesi (sadece yeşil kısmını rendeleyin)
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Enginarlar uzun uzun doğranır ve tencereye alınır.
- İnce kıyılmış soğan ve kapya biberi ekleyerek az zeytinyağında 10 dakika kadar kavurulur.
- Tuz ve şeker eklenip buharlı fırında 100 derecede 15 dakika pişirilir.
- Ya da tuz, şeker ve 3 yemek kaşığı su eklenip tencerenin ağzı kapatılıp, kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
- Tencereden alınan enginarların üzerine yeşil limon kabuğu rendesi serpilir ve karıştırılıp soğuduktan sonra servis edilir.
- Servis sırasında az zeytinyağı eklenebilir.

AFİYET OLSUN.