Etli Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır?
Etli Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bu tarif dolmaların arasında favoriniz olacak. Etli Kırmızı Biber Dolması lezzetliyle büyülerken sofralarınıza görselliği ile şıklık katacak.
O zaman gelsin tarif.
Etli Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 4 adet kırmızı dolmalık kapya biberi
- 250 gr dana döş kıyma
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 orta boy kuru soğan
- 4 tatlı kaşığı tepeleme esmer pirinç
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Nasıl Yapılır?
- İ nce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında çok az pembeleştirilir.
- Kıyma ve diğer malzemeler eklenip karıştırılır ve harcı ayıklanıp temizlenen biberlerin içine doldurulur.
- Biberlere kürdan ile 3-4 delik açılır ve 100 derece buharlı fırında 30 dakika pişirilir.
- Buharlı fırın yoksa tencereye 1 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
- Pişen dolmalar, 220 derece ısıtılmış fırında, 7-8 dakika kadar üstleri yakılır.
- Sıcak olarak süzme yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.