Maş Fasulyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Maş Fasulyeli Çorba Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Maş Fasulyesi, daha çok sağlıklı beslenme kriterlerini uygulayan insanlar tarafından tüketilmektedir. Çünkü maş fasulyesi yüksek lif ve mineral oranı ile dikkat çeken baklagillerden.
O zaman bu kadar sağlıklı bir baklagilden çorba yapmasak olmazdı. O zaman gelsin tarifimiz.
Maş Fasulyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı maş fasulyesi
- 1 yemek kaşığı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kapya biber
- 1 orta boy kuru soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Süslemek için dereotu
Nasıl Yapılır?
- Kuru soğan ve kapya biber ince ince kıyılır
- Az zeytinyağında salça ile beraber kavurulur.
- Tüm bakliyat ve et suyu eklenir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Buğday yumuşadığında tüm malzemeler pişmiş demektir.
- Dereotu ve ince kıyılmış kapya biber ile servis edilir.
AFİYET OLSUN..