Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?
Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patatesin en güzel hallerinden biri olabilir. Patates krema ve tereyağıyla birleşince lokum gibi dağılarak ağızda harika bir tat bırakıyor. Bu tarifi denemeden geçmeyin.
Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 125 ml sıvı krema (bir ufak paket)
- 1 muskat
- 50 gr parmesan peyniri
- 50 gr tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Patatesler dilimlenir ve buharlı fırında 100 derecede 5 dakika yumuşatılır.
- Buharlı fırın yoksa su dolu tencerede 5 dakika kaynatılır. (Patatesler pişmemiş yumuşamamış olacak)
- Çıkarılan patateslerin her tarafı tereyağlanır ve fırın kabına dizilir.
- Her kat arasına hafif muskat rendelenir.
- Tüm patatesler dizildikten sonra krema hafif çırpılır ve patateslerin üzerine dökülür.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
- Üzerine rende parmesanı dökülüp 10 dakika daha pişirilir ve servis edilir.

AFİYET OLSUN.