Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?

Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Patatesin en güzel hallerinden biri olabilir. Patates krema ve tereyağıyla birleşince lokum gibi dağılarak ağızda harika bir tat bırakıyor. Bu tarifi denemeden geçmeyin.

Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 125 ml sıvı krema (bir ufak paket)
  • 1 muskat
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 50 gr tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

  • Patatesler dilimlenir ve buharlı fırında 100 derecede 5 dakika yumuşatılır.
  •  Buharlı fırın yoksa su dolu tencerede 5 dakika kaynatılır. (Patatesler pişmemiş yumuşamamış olacak) 
  • Çıkarılan patateslerin her tarafı tereyağlanır ve fırın kabına dizilir. 
  • Her kat arasına hafif muskat rendelenir.
  • Tüm patatesler dizildikten  sonra krema hafif çırpılır ve patateslerin üzerine dökülür.
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Üzerine rende parmesanı dökülüp 10 dakika daha pişirilir ve servis edilir.


AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa