Süt dilimi tarifi, nasıl yapılır?
Artık marketlerden almaya gerek yok. Evinizde sağlıklı süt dilimi yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Evinizde yapacağınız sağlıklı süt dilimleri için, gelsin tarif..
Süt dilimi nasıl yapılır?
Malzemeler;
Keki için:
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı un
Kreması için:
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 paket çırpılmış krem şanti
- 2 veya 3 damla limon suyu
- 1/2 çay bardağı süt (55 ml)
- 1 yemek kaşığı bal
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema dolgusu hazırlanır.
- Tüm malzemeler bir kabın içerisinde kıvam alana kadar çırpılır ve buzdolabına koyulur
Keki İçin;
- Yumurtalar ve şeker, şeker eriyene kadar çırpılır.
- Yoğurt ve sıvı yağ eklenir
- Daha sonra vanilya, kabartma tozu, kakao tozu ve un eklenir, iyice karıştırılır
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek karışımının üzerine yayılır
- Kek önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dakika pişirilir
- Fazla kabarmasını önlemek için, bir veya iki kez fırın kapağı açılır
- Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır
- Yeterince soğuduktan sonra, kek tepsiden dikkatlice çıkarılır, ikiye bölünür
- Krema kekin üzerine yayılır
- Sonra diğer kek üzerine yerleştirilir
- 4 veya 5 saat buzdolabında bırakılır
- Servis için buzdolabından çıkarıldıktan sonra dilimlenir

AFİYET OLSUN.