İftar Yemekleri: Kabak mücver tarifi

İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İftar Yemekleri: Kabak mücver tarifi
Büşra Ünal Yazar

İftar Yemekleri: Kabak mücver tarifi, nasıl yapılır?

Kabak mücver tarifi

Malzemeler;

  • 4 tane kabak
  • 4 tane taze soğan
  • 3 tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır;

  • Öncelikle kabakların kabukları soyulur ve rendelenir
  • Suyu sıkılan rendelenmiş kabaklar bir kap içerisine alınır
  • Kabakların üzerine yumurtalar kırılır
  • Önceden rendelenen beyaz peynir de karışımın içerisine dökülür
  • Kabartma tozu kabın içine ilave edildikten sonra, azar azar un eklenerek karıştırma işlemine başlanır
  • Tuz, karabiber ve pul biber de karışıma eklenir, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir
  • Kullanılacak tepsinin içine yağlı kağıt serilir
  • Hazırlanan harç, kaşık yardımı ile tepsinin içerisine yerleştirilir
  • Harcın kenarları ve üzeri düzeltilir
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında, hazırlanan karışım üzeri kızarana kadar pişirilir 
  • Sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa