İftar Yemekleri: Kabak mücver tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: Kabak mücver tarifi, nasıl yapılır?
Kabak mücver tarifi
Malzemeler;
- 4 tane kabak
- 4 tane taze soğan
- 3 tane yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır;
- Öncelikle kabakların kabukları soyulur ve rendelenir
- Suyu sıkılan rendelenmiş kabaklar bir kap içerisine alınır
- Kabakların üzerine yumurtalar kırılır
- Önceden rendelenen beyaz peynir de karışımın içerisine dökülür
- Kabartma tozu kabın içine ilave edildikten sonra, azar azar un eklenerek karıştırma işlemine başlanır
- Tuz, karabiber ve pul biber de karışıma eklenir, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir
- Kullanılacak tepsinin içine yağlı kağıt serilir
- Hazırlanan harç, kaşık yardımı ile tepsinin içerisine yerleştirilir
- Harcın kenarları ve üzeri düzeltilir
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında, hazırlanan karışım üzeri kızarana kadar pişirilir
- Sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir

AFİYET OLSUN