İftar Yemekleri: Kuru köfte tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: Kuru Köfte Tarifi, nasıl yapılır?
Kuru köfte tarifi
- 1 tane soğan
- Yarım demet maydanoz
- 500 gram dana kıyma
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- Köfte harcını hazırlamak için, soğanlar rendelenir ve maydanozlar ince ince kıyılır
- İsteğe göre bir diş sarımsak da eklenebilir.
- Kıymaya soğan eklenir
- Maydanoz, yumurta, zeytinyağı ve tuz, kıymanın üzerine eklenip iyice yoğurulur
- Bu sırada isteğe göre baharatlar eklenerek yoğurmaya devam edilir
- Köfte harcının üzeri streç filmle kapatılarak yarım saat buzdolabında dinlendirilir
- Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanıp, 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırılır
- Bu esnada tavaya sıvı yağ eklenip kızdırılır
- Hazırlanan köfte harçları kızgın yağda önlü arkalı olacak şekilde kızartılır
- Sıcak bir şekilde servis edilir

AFİYET OLSUN