İftar Yemekleri: İmam bayıldı tarifi

İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İftar Yemekleri:  İmam bayıldı tarifi
Büşra Ünal Yazar

İftar Yemekleri: İmam bayıldı tarifi, nasıl yapılır?

İmam bayıldı tarifi

Malzemeler;

  • 8 orta boy patlıcan
  • 4 soğan
  • 12 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kesme şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Domates sos için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • Maydanoz 

İmam bayıldı Tarifi

  • Patlıcanların sap kısımları kesilmeden alacalı soyulur
  • Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletilir
  • Süzüp kağıt havlu ile kurulanır
  • Soğanlar soyulup piyazlık doğranır
  • Sarımsaklar ayıklanır
  • Domatesler soyulup küp doğranır
  • Biberler temizlenip ortadan ikiye kesilir ve ince doğranır
  • Zeytinyağı tavada ısıtılır
  • Soğan ve tuz ilave edilip sotelenir
  • Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiber eklenir
  • Kısık ateşte 10 dakika pişirilir
  • Ayçiçek yağı bir tavada ısıtılır
  • Isınan yağda patlıcanlar iki taraflı hafif kızartılır
  • Kızaran patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı çektirilir
  •  Patlıcanlar yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirilir
  •  Orta kısımları bıçakla hafif kesilip açılır ve soğanlı harç paylaştırılır
  • Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su eklenir
  • Kapağı kapatılıp kısık ateşte 20 dakika suyu çekene kadar pişirilir
  •  Domates sosu hazırlamak için zeytinyağı tavada ısıtılır
  •  Rendelenmiş domates ve salça eklenip bir taşım kaynatılır 
  • Sosu bir servis tabağına alınır
  • Üzerine patlıcanlar yerleştirilip ince kıyılmış maydanoz serpilir
  •  Soğuk servis yapılır

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa