İftar Yemekleri: İmam bayıldı tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: İmam bayıldı tarifi, nasıl yapılır?
İmam bayıldı tarifi
Malzemeler;
- 8 orta boy patlıcan
- 4 soğan
- 12 diş sarımsak
- 3 domates
- 4 sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 kesme şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Domates sos için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Üzeri için;
- Maydanoz
İmam bayıldı Tarifi
- Patlıcanların sap kısımları kesilmeden alacalı soyulur
- Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletilir
- Süzüp kağıt havlu ile kurulanır
- Soğanlar soyulup piyazlık doğranır
- Sarımsaklar ayıklanır
- Domatesler soyulup küp doğranır
- Biberler temizlenip ortadan ikiye kesilir ve ince doğranır
- Zeytinyağı tavada ısıtılır
- Soğan ve tuz ilave edilip sotelenir
- Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiber eklenir
- Kısık ateşte 10 dakika pişirilir
- Ayçiçek yağı bir tavada ısıtılır
- Isınan yağda patlıcanlar iki taraflı hafif kızartılır
- Kızaran patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı çektirilir
- Patlıcanlar yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirilir
- Orta kısımları bıçakla hafif kesilip açılır ve soğanlı harç paylaştırılır
- Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su eklenir
- Kapağı kapatılıp kısık ateşte 20 dakika suyu çekene kadar pişirilir
- Domates sosu hazırlamak için zeytinyağı tavada ısıtılır
- Rendelenmiş domates ve salça eklenip bir taşım kaynatılır
- Sosu bir servis tabağına alınır
- Üzerine patlıcanlar yerleştirilip ince kıyılmış maydanoz serpilir
- Soğuk servis yapılır

AFİYET OLSUN