BIST
10.058
-0,40%
DOLAR
34,8754
0,10%
EURO
36,6418
-0,19%
ALTIN
3.048,77
1,10%
PETROL
73,22
1,43%
BITCOIN
3.514.701
2,72%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Ispanaklı Tarifler: Malfatti tarifi
Ispanaklı Tarifler: Malfatti tarifi
Vücudumuz için bir çok faydası bulunan Ispanak, çok fazla tercih edilmeyen bir sebze. Ama bu tarifle ıspanağa burun kıvıranlara, bir tabak daha alabilir miyim dedirteceksiniz. Peki gelsin o zaman tarif..
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
10 Haziran 2023 21:50
GÜNCELLEME
10 Haziran 2023 22:08
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Malfatti tarifi
Malzemeler;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram ıspanak
250 gram ricotta
50 gram ekmek kıtırı
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
2 adet çırpılmış yumurta
1 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı un
Yağı için;
60 gram tereyağı
25 gram adaçayı
Nasıl Yapılır;
Yağ bir tavaya alınarak ısıtılır, ısınan yağa ıspanaklar eklenerek kavrulur ıspanaklar soğumaya bırakılır
Soğuyan ıspanakların suyu el yardımı ile iyice sıkılır
Ispanaklar doğranır
Doğranmış ıspanak, ricotta, ekmek kıtırı ve parmesan bir kapta birleştirilir
İrmik, yumurta ve baharatlar eklenerek karıştırılır
Bir tepsiye un dökülür ve kaşıkla karışımdan alınarak unlu tepsiye dökülür
Tepsiye sallayarak şekil verilir ve ıspanak topları ayrı bir kaba alınır
Fırın 150 derecede ısıtılır
Bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve hazırlanan malfattiler suya eklenerek haşlanır
Haşlananlar fırına dayanıklı bir tepsiye koyulur, 10 dakika fırına atılır
Tereyağı küçük bir tavada eritilerek adaçayları eklenir
Ada çayları gevrek olana kadar sık sık karıştırılarak hafifçe kızartılır
Adaçayı yağı malfatti'nin üzerine dökülür, rendelenmiş parmesan eklenerek servis edilir
AFİYET OLSUN
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sen Ağlama İstanbul gerçek hikaye mi? Hangi dönemde geçiyor?
Sen Ağlama İstanbul konusu ne? Sen Ağlama İstanbul'da kimler oynuyor?
Sen Ağlama İstanbul'un Kubat'ı İsmail Hacıoğlu kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Şehrazat'ı Simay Barlas kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Ferhat'ı Aytaç Şaşmaz kimdir?
Brain Rot Nedir? Brain Rot Ne Demek?
Doğal antibiyotiğin bu zararlarını bilen yok! O kişilerin tüketmesi yasak! İşte sarımsağın bilinmeyen zararları!
Sonraki Sayfa
×
Ara