Ispanaklı Tarifler: Malfatti tarifi

Vücudumuz için bir çok faydası bulunan Ispanak, çok fazla tercih edilmeyen bir sebze. Ama bu tarifle ıspanağa burun kıvıranlara, bir tabak daha alabilir miyim dedirteceksiniz. Peki gelsin o zaman tarif..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
10 Haziran 2023 21:50
GÜNCELLEME
10 Haziran 2023 22:08
Ispanaklı Tarifler: Malfatti tarifi
Büşra Ünal Yazar

Malfatti tarifi

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 500 gram ıspanak 
  • 250 gram ricotta 
  • 50 gram ekmek kıtırı
  • 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un 

Yağı için;

  • 60 gram tereyağı 
  • 25 gram adaçayı 

Nasıl Yapılır;

  • Yağ bir tavaya alınarak ısıtılır, ısınan yağa ıspanaklar eklenerek kavrulur ıspanaklar soğumaya bırakılır
  • Soğuyan ıspanakların suyu el yardımı ile iyice sıkılır
  • Ispanaklar doğranır
  • Doğranmış ıspanak, ricotta, ekmek kıtırı ve parmesan bir kapta birleştirilir
  • İrmik, yumurta ve baharatlar eklenerek karıştırılır
  • Bir tepsiye un dökülür ve kaşıkla karışımdan alınarak unlu tepsiye dökülür
  • Tepsiye sallayarak şekil verilir ve ıspanak topları ayrı bir kaba alınır
  • Fırın 150 derecede ısıtılır
  • Bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve hazırlanan malfattiler suya eklenerek haşlanır 
  • Haşlananlar fırına dayanıklı bir tepsiye koyulur, 10 dakika fırına atılır
  • Tereyağı küçük bir tavada eritilerek adaçayları eklenir
  •  Ada çayları gevrek olana kadar sık sık karıştırılarak hafifçe kızartılır
  • Adaçayı yağı malfatti'nin üzerine dökülür, rendelenmiş parmesan eklenerek servis edilir

AFİYET OLSUN

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa