Bütçe Dostu Yemek Menüsü: Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Hem farklı bir lezzet arayışında hem de bütçeye uygun olsun diyenler için birbirinden lezzetli, tarifler.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi, nasıl yapılır?
Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı;
- Tereyağı veya sıvı yağ bir tencerede eritilir
- Eriyen yağın üzerine arpa şehriyeler eklenir ve orta ateşte hafifçe kavrulur
- Şehriyeler altın rengini alana kadar kavurma işlemine devam edilir
- Kavrulan arpa şehriyelerinin üzerine su veya tavuk suyu eklenir
- Tuz eklenerek karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra ateş kısılır, tencerenin kapağı kapatılır ve pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
- Pişirme süresi yaklaşık 15-20 dakika kadar sürebilir.
- Pilavın suyu çektiğinde tencerenin altı kapatılır ve birkaç dakika kadar dinlenmesi için bekletilir
- Dinlenen pilav bir spatula veya çatalla hafifçe karıştırılır ve servis yapılır

AFİYET OLSUN