Bütçe Dostu Yemek Menüsü: Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Hem farklı bir lezzet arayışında hem de bütçeye uygun olsun diyenler için birbirinden lezzetli, tarifler.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Bütçe Dostu Yemek Menüsü: Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi, nasıl yapılır?

Pirinçsiz Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz 

Yapılışı;

  • Tereyağı veya sıvı yağ bir tencerede eritilir
  • Eriyen yağın üzerine arpa şehriyeler eklenir ve orta ateşte hafifçe kavrulur
  •  Şehriyeler altın rengini alana kadar kavurma işlemine devam edilir
  • Kavrulan arpa şehriyelerinin üzerine su veya tavuk suyu eklenir
  • Tuz eklenerek karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
  • Kaynadıktan sonra ateş kısılır, tencerenin kapağı kapatılır ve pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
  • Pişirme süresi yaklaşık 15-20 dakika kadar sürebilir.
  • Pilavın suyu çektiğinde tencerenin altı kapatılır ve birkaç dakika kadar dinlenmesi için bekletilir
  • Dinlenen pilav bir spatula veya çatalla hafifçe karıştırılır ve servis yapılır

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa