Bütçe Dostu Yemek Menüsü: Çikolatalı Bisküvi Topları Tarifi
Hem farklı bir lezzet arayışında hem de bütçeye uygun olsun diyenler için birbirinden lezzetli, tarifler.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Çikolatalı Bisküvi Topları Tarifi, Nasıl yapılır?
Çikolatalı Bisküvi Topları Tarifi
Malzemeler;
- 200 gr. sade bisküvi
- 200 gr. çikolata
- 100 gr. tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Yapılışı;
- Sade bisküviler bir kap içinde ezilerek un haline getirilir
- Bir tencereye tereyağı ve çikolata eklenir, Orta ateşte eriyene kadar karıştırılır
- Eriyen çikolata ve tereyağının içine toz şeker ve vanilya özütü eklenir
- Karışım homojen hale gelene kadar karıştırılır
- Karışıma ezilmiş bisküviler ve dövülmüş ceviz veya fındık eklenir
- Tüm malzemeler iyice karıştırılır
- Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır ve bisküvi topları şeklinde şekillendirilir
- Hazırlanan çikolatalı bisküvi topları bir tepsiye veya tabağa dizilir ve buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlendirilir
- Dinlenen bisküvi topları servis tabağına alınır ve üzerine isteğe bağlı olarak çikolata sosu veya hindistan cevizi vs. süslemelerle süslenir

AFİYET OLSUN