Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Karamelli Şekerleme Tarifi
Sık seyahat ediyorsanız ve bilmediğiniz yerlerden yemek yemeye çekiniyorsanız bu sağlıklı ve pratik yolluk tarifleri tam size göre. Seyahate çıkmadan önce hızlı bir şekilde hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Hem bozulmayacak hem de bayatlamayacak bu tariflerle en azından ne yediğinizi bileceksiniz. İşte tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Karamelli Şekerleme Tarifi, nasıl yapılır?
Karamelli Şekerleme Tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı beyaz damla çikolata
- 340 gram yoğunlaştırılmış süt
- 60 gram tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı vanilya özü
- Yarım su bardağı karamel sosu
Nasıl Yapılır;
- Beyaz damla çikolata, yoğunlaştırılmış süt ve tereyağı bir kaba alınır, benmari usulü eritilir
- Vanilya özü ilave edilir karıştırılır
- Harç yağlı kağıt serili bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayılır
- Üzerine karamel sosu dökülür, bıçak yardımıyla şekiller verilir
- Buzdolabına koyulur, 6 saat bekletilip küçük kareler halinde kesilerek sarılır ve çantaya atılır
AFİYET OLSUN