Her Yeni Gelin ve Damadın Bilmesi Gereken Hastalıkta ve Sağlıkta Çorbaları: Düğün Çorbası
Her Yeni Gelin ve Damadın Birbirlerine evlenirken söz verdikleri gibi 'Hastalıkta ve Sağlıkta', Çorbaları...Hem çok sağlıklı hem basit hem pratik. Eşiniz hastalandığında bana bir çorba bile yapamadı demesin dimi... Yapanlara şimdiden afiyet olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Düğün Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram kuzu gerdan eti
- 6 su bardağı su
Çorbanın Terbiyesi İçin;
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Servis İçin;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Düğün Çorbası
Yapılışı;
- Fazla yağı alınmış, bol suda yıkanan kuzu gerdan eti derin bir tencereye alınır
- Üzerini geçecek kadar su ilave edilir, kısık ateşte haşlamaya bırakılır
- Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükler kevgir yardımıyla alınır
- Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyu ayrı bir kasede iyice çırpılır ve tuzu da eklenip karıştırılır
- Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemikleri ayıklanır
- Etler ince şeritlere ayrılır
- Arzuya göre haşlama suyu ayrı bir tencereye süzülür
- Hazırlanan yoğurtlu terbiye karışımı çorba tenceresine yavaş yavaş eklenip hızlıca karıştırılır
- Eti de eklenip kısık ateşte, ara sıra karıştırılarak kıvam alana dek pişirilir
- Tereyağı küçük bir sos tenceresinde eritilip toz kırmızı biber kısık ateşte yakılır
- Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağı ilave edilip karıştırıldıktan sonra servis kaselerine paylaştırılır
- Üzerlerine kuru nane serpilerek servis edilir