Her Yeni Gelin ve Damadın Bilmesi Gereken Hastalıkta ve Sağlıkta Çorbaları: Düğün Çorbası

Her Yeni Gelin ve Damadın Birbirlerine evlenirken söz verdikleri gibi 'Hastalıkta ve Sağlıkta', Çorbaları...Hem çok sağlıklı hem basit hem pratik. Eşiniz hastalandığında bana bir çorba bile yapamadı demesin dimi... Yapanlara şimdiden afiyet olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Her Yeni Gelin ve Damadın Bilmesi Gereken Hastalıkta ve Sağlıkta Çorbaları: Düğün Çorbası
Büşra Ünal Yazar

Düğün Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 500 gram kuzu gerdan eti
  • 6 su bardağı su

Çorbanın Terbiyesi İçin; 

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis İçin;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Düğün Çorbası

Yapılışı;

  •  Fazla yağı alınmış, bol suda yıkanan kuzu gerdan eti derin bir tencereye alınır
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edilir, kısık ateşte haşlamaya bırakılır
  • Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükler kevgir yardımıyla alınır
  • Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyu ayrı bir kasede iyice çırpılır ve tuzu da eklenip karıştırılır
  • Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemikleri ayıklanır
  • Etler ince şeritlere ayrılır
  • Arzuya göre haşlama suyu ayrı bir tencereye süzülür
  • Hazırlanan yoğurtlu terbiye karışımı çorba tenceresine yavaş yavaş eklenip hızlıca karıştırılır
  • Eti de eklenip kısık ateşte, ara sıra karıştırılarak kıvam alana dek pişirilir
  • Tereyağı küçük bir sos tenceresinde eritilip toz kırmızı biber kısık ateşte yakılır
  •  Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağı ilave edilip karıştırıldıktan sonra servis kaselerine paylaştırılır
  • Üzerlerine kuru nane serpilerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa