Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Haşlama

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Haşlama
Büşra Ünal Yazar

Kuzu Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kuzu Haşlama Tarifi

Malzemeler;

  • 4 parça kuzu incik
  • 2 tane soğan
  • 3 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • Kıvırcık maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır;

  • Kuzu incikler, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alınır
  •  Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır
  • Başka bir tencerede tereyağı eritilir
  • Kabukları temizlenen havuçlar ilave edilip kavrulur
  • Un eklenerek 2-3 dakika daha kavrulur
  • Kavrulan malzeme ete ilave edilir
  • Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünüp eklenir
  • Limon suyu, tuz ve karabiber ilave edilir
  • Patatesler yumuşayınca tencere ocaktan alınır
  • Haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa