Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Haşlama
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kuzu Haşlama Tarifi
Malzemeler;
- 4 parça kuzu incik
- 2 tane soğan
- 3 tane patates
- 2 tane havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
- Kıvırcık maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır;
- Kuzu incikler, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alınır
- Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır
- Başka bir tencerede tereyağı eritilir
- Kabukları temizlenen havuçlar ilave edilip kavrulur
- Un eklenerek 2-3 dakika daha kavrulur
- Kavrulan malzeme ete ilave edilir
- Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünüp eklenir
- Limon suyu, tuz ve karabiber ilave edilir
- Patatesler yumuşayınca tencere ocaktan alınır
- Haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirilir