Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Tas Kebabı

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Tas Kebabı
Büşra Ünal Yazar

Tas Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler;

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 4 adet tane karabiber

Nasıl Yapılır;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı tencerede kızdırılır
  • Üzerine 800 gr. dana kuşbaşı et eklenir ve etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur
  • Yemeklik doğranmış 1 adet soğan ve 3 diş doğranmış sarımsak eklenir ve etlerle beraber kavurmaya devam edilir
  • 1 yemek kaşığı un, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavrulur
  • 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve karıştırılır
  • Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiber de eklenip 3 su bardağı su ilave edilir
  • Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir
  • Kıvamlı bir sos halini alan su ve sebzelerle birlikte pişen et, sıcak olarak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa