Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Bayram Kebabı
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler..
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bayram Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Bayram Kebabı Tarifi
Malzemeler;
- 12 arpacık soğan
- 500 gram kuzu bonfile
- 2 patates
- 1 havuç
- 2 kırmızı biber
- 2 kereviz sapı
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- Soğanların kabukları soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranmış etlerle birlikte kavrulur
- Kapağı kapatılıp suyunun çekmesi beklenir
- Sebzelerin kabukları soyulur küp doğranır
- Sırayla patates, havuç, kereviz sapı ve kırmızı biber tencereye ilave edilerek kavurmaya devam edilir
- Dondurulmuş bezelyeler eklenir
- Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir
- Tuzla tatlandırılır
- Sebzeler pişince ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilip ocaktan alınır
- Sıcak servis yapılır