Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Bayram Kebabı

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Bayram Kebabı
Büşra Ünal Yazar

Bayram Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Bayram Kebabı Tarifi

Malzemeler;

  • 12 arpacık soğan
  • 500 gram kuzu bonfile
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 2 kırmızı biber
  • 2 kereviz sapı
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • Tuz

Nasıl Yapılır;

  • Soğanların kabukları soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranmış etlerle birlikte kavrulur
  • Kapağı kapatılıp suyunun çekmesi beklenir
  • Sebzelerin kabukları soyulur küp doğranır
  • Sırayla patates, havuç, kereviz sapı ve kırmızı biber tencereye ilave edilerek kavurmaya devam edilir
  • Dondurulmuş bezelyeler eklenir
  • Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir
  • Tuzla tatlandırılır
  • Sebzeler pişince ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilip ocaktan alınır
  • Sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa