Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Etli Kuru Fasulye

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Etli Kuru Fasulye
Büşra Ünal Yazar

Etli Kuru Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 350 gram parça dana eti
  • 3-5 tane kurutulmuş arnavut biberi
  • Sıcak su
  • Tuz, karabiber

Nasıl Yapılır;

  • Kuru fasulyeler bir gece önceden suda ıslatılır
  • Ertesi gün suyu süzülür yıkanır
  • Soğanlar küçük küçük doğranır ve bu esnada düdüklü tencere içerisine yağ eklenir kızdırılır
  • Dana eti kuşbaşı parçalar haline getirilir ve soğanlarla birlikte düdüklü tencereye atılır
  • Et suyunu çekene kadar pişirilir
  • Ardından salça, tuz ve ıslatılmış kuru fasulyeler üzerine eklenir
  • Fasulyelerin üzerine yaklaşık 3-3.5 su bardağı su eklenir
  • Arnavut biberleri de ilave edilir ve baharatlar eklenir
  • Tencerenin kapağı kapatılır ortalama 30 dakika kadar pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa