Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Etli Kuru Fasulye
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Etli Kuru Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır?
Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tane domates
- 1 tane soğan
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 350 gram parça dana eti
- 3-5 tane kurutulmuş arnavut biberi
- Sıcak su
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır;
- Kuru fasulyeler bir gece önceden suda ıslatılır
- Ertesi gün suyu süzülür yıkanır
- Soğanlar küçük küçük doğranır ve bu esnada düdüklü tencere içerisine yağ eklenir kızdırılır
- Dana eti kuşbaşı parçalar haline getirilir ve soğanlarla birlikte düdüklü tencereye atılır
- Et suyunu çekene kadar pişirilir
- Ardından salça, tuz ve ıslatılmış kuru fasulyeler üzerine eklenir
- Fasulyelerin üzerine yaklaşık 3-3.5 su bardağı su eklenir
- Arnavut biberleri de ilave edilir ve baharatlar eklenir
- Tencerenin kapağı kapatılır ortalama 30 dakika kadar pişirilir