Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Et Sote

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Et Sote
Büşra Ünal Yazar

Et Sote Tarifi, Nasıl Yapılır?

Et Sote Tarifi

Malzemeler;

  • 600 gram sotelik dana eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 3 tane orta boy yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Nasıl Yapılır;

  • Döküm bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır ve 1 adet yemeklik ince doğranan soğanlar tavaya eklenir
  • Renk alan soğanların üzerine 3 tane doğranmış yeşil biber eklenir ve sotelemeye devam edilir
  • Sotelik doğranan 600 gram dana eti ilave edilir
  • Suyunu salmaması için yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürlenir
  • Dış kısmı renk alan etler ara sıra karıştırılarak yüksek ateşte sotelemeye devam edilir
  • 3 tane soyulmuş ve doğranmış domates eklenerek karıştırılır
  • Ardından 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekikte eklenir
  • Bir tatlı kaşığı domates ve yarım tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı sıcak su ile sulandırıldıktan sonra azar azar tavaya eklenir
  • Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir
  • Etleri yumuşayan sote, suyuyla birlikte servis tabaklarına alınarak sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa