Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Et Sote
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Et Sote Tarifi, Nasıl Yapılır?
Et Sote Tarifi
Malzemeler;
- 600 gram sotelik dana eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane orta boy domates
- 3 tane orta boy yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Nasıl Yapılır;
- Döküm bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır ve 1 adet yemeklik ince doğranan soğanlar tavaya eklenir
- Renk alan soğanların üzerine 3 tane doğranmış yeşil biber eklenir ve sotelemeye devam edilir
- Sotelik doğranan 600 gram dana eti ilave edilir
- Suyunu salmaması için yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürlenir
- Dış kısmı renk alan etler ara sıra karıştırılarak yüksek ateşte sotelemeye devam edilir
- 3 tane soyulmuş ve doğranmış domates eklenerek karıştırılır
- Ardından 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekikte eklenir
- Bir tatlı kaşığı domates ve yarım tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı sıcak su ile sulandırıldıktan sonra azar azar tavaya eklenir
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir
- Etleri yumuşayan sote, suyuyla birlikte servis tabaklarına alınarak sıcak servis edilir