Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Sebzeli Sac Kavurma

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Sebzeli Sac Kavurma
Büşra Ünal Yazar

Sebzeli Sac Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sebzeli Sac Kavurma Tarifi

Malzemeler;

  • 500 gram yağsız dana eti
  • 2 tane soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tane havuç
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 tane domates
  • 1 tane patlıcan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tane patates

Nasıl Yapılır;

  • Sacın üzerine sıvıyağ eklenip, kızdırılır
  • Ardından kuşbaşı doğranmış etler sacın içerisine alınır ve kavrulur
  • Etleri suyu çekene kadar kavrulur
  • Kızarmaya başladığında küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir
  • Ardından havuç, patlıcan, patates ve domatesler de doğranır
  • Soğanlar piştikten sonra kalan malzemeler eklenir ve baharat ile harmanlanır
  •  Birkaç dakika daha pişirilir
  • Son olarak pişen yemek servis tabağına alınır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa