Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Sebzeli Sac Kavurma
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sebzeli Sac Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sebzeli Sac Kavurma Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram yağsız dana eti
- 2 tane soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 tane havuç
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 tane domates
- 1 tane patlıcan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tane patates
Nasıl Yapılır;
- Sacın üzerine sıvıyağ eklenip, kızdırılır
- Ardından kuşbaşı doğranmış etler sacın içerisine alınır ve kavrulur
- Etleri suyu çekene kadar kavrulur
- Kızarmaya başladığında küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir
- Ardından havuç, patlıcan, patates ve domatesler de doğranır
- Soğanlar piştikten sonra kalan malzemeler eklenir ve baharat ile harmanlanır
- Birkaç dakika daha pişirilir
- Son olarak pişen yemek servis tabağına alınır