Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Beyran Çorbası

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Beyran Çorbası
Büşra Ünal Yazar

Beyran Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Beyran Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg kuzu incik
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır;

  • Düdüklü tencereye kuzu eti, kabukları soyulan bütün sarımsaklar ve su eklenir haşlanır
  • Haşlanan et küçük parçalar halinde didiklenir
  • Et suyu ve yıkanan pirinç eklenip pirinç haşlanır
  • Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiber ilave edilip 2-3 dakika kaynatılır
  • Etler ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır, Sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa