Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Beyran Çorbası
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Beyran Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Beyran Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg kuzu incik
- 2 çay bardağı pirinç
- 5-6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 8 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır;
- Düdüklü tencereye kuzu eti, kabukları soyulan bütün sarımsaklar ve su eklenir haşlanır
- Haşlanan et küçük parçalar halinde didiklenir
- Et suyu ve yıkanan pirinç eklenip pirinç haşlanır
- Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiber ilave edilip 2-3 dakika kaynatılır
- Etler ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır, Sıcak servis yapılır