Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Edirne Tava Ciğeri
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Edirne Tava Ciğeri Tarifi, Nasıl Yapılır?
Edirne Tava Ciğeri Tarifi
Malzemeler;
- 200 gram kuzu ciğeri
- 5 tane sivri biber
- 2 tane kırmızı soğan
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 100 gram un
- Tuz
Kızartmak için;
- Ayçiçeği yağı
Nasıl Yapılır;
- Soğanlar soyulup piyaz şeklinde doğranır
- Sumak, tuz ve maydanoz ilave edilip harmanlanır
- Ciğerin zarı soyulur, damar ve sinirlerinden ayrılır
- Yaprak inceliğinde dilimler kesilir
- Ciğer dilimleri una bulanır
- Ayçiçek yağı tavada kızdırılıp ciğerler birer dakika kadar çevrilerek kızartılır
- Tuzla tatlandırılıp servis tabağına alınır
- Garnitür ile birlikte servis yapılır