Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Edirne Tava Ciğeri

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Edirne Tava Ciğeri
Büşra Ünal Yazar

Edirne Tava Ciğeri Tarifi, Nasıl Yapılır?

Edirne Tava Ciğeri Tarifi

Malzemeler;

  • 200 gram kuzu ciğeri
  • 5 tane sivri biber
  • 2 tane kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gram un
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Ayçiçeği yağı

Nasıl Yapılır;

  • Soğanlar soyulup piyaz şeklinde doğranır
  • Sumak, tuz ve maydanoz ilave edilip harmanlanır
  • Ciğerin zarı soyulur, damar ve sinirlerinden ayrılır
  • Yaprak inceliğinde dilimler kesilir
  • Ciğer dilimleri una bulanır
  • Ayçiçek yağı tavada kızdırılıp ciğerler birer dakika kadar çevrilerek kızartılır
  • Tuzla tatlandırılıp servis tabağına alınır
  • Garnitür ile birlikte servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa