Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Mangalda Kuzu Pirzola
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mangalda Kuzu Pirzola Tarifi, Nasıl Yapılır?
Mangalda Kuzu Pirzola Tarifi
Malzemeler;
- 12 tane kuzu pirzola
- 1 tane havuç
- 1 tane patlıcan
- 1 tane dolmalık kırmızı biber
- 4 tane kiraz domates
- Biberiye
Marine sos için;
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Nasıl Yapılır;
- Marine sos için ayçiçek yağı, biber salçası, yoğurt, hardal ve diğer baharatlar derin bir kapta karıştırılır
- Kuzu pirzolalar bu sosun içerisinde 3-4 saat kadar bekletilir
- Pirzolalar marine edilir, mangal yakılır ve ızgara teli soğan halkası ile silinir
- Sos ile harmanlanan pirzolalar ızgara telinin üzerine yerleştirilip, pişirilir
- Önceden dilimlenmiş patlıcan, havuç ve kırmızı biber mangalda közlenir
- Sebzeler servis tabağına alınır ve üstüne pirzolalar yerleştirilip kiraz domates ve biberiye ile süslenir