Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Dana Haşlama

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Dana Haşlama
Büşra Ünal Yazar

Dana Haşlama Tarifi, Nasıl yapılır?

Dana Haşlama Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
  • 1 tane soğan
  • 2 tane havuç
  • 1 tane kereviz
  • 5-6 tane patates
  • 1 diş sarmısak
  • 2-3 tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır;

  • Kemikli parça dana eti geniş bir tencerede önce yağsız olarak suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirilir
  • Biraz su ilave edip 50 dakika daha pişirilir
  • Patatesler ve kereviz küp biçiminde, havuçlar da jülyen doğranır
  • Tereyağı ve dörde bölünen soğan tencereye ilave edilir
  • 12 bardak su ve karabiber taneleri ilave edilir
  • Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirilir, Sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa