Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Dana Haşlama
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Dana Haşlama Tarifi, Nasıl yapılır?
Dana Haşlama Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
- 1 tane soğan
- 2 tane havuç
- 1 tane kereviz
- 5-6 tane patates
- 1 diş sarmısak
- 2-3 tane karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır;
- Kemikli parça dana eti geniş bir tencerede önce yağsız olarak suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirilir
- Biraz su ilave edip 50 dakika daha pişirilir
- Patatesler ve kereviz küp biçiminde, havuçlar da jülyen doğranır
- Tereyağı ve dörde bölünen soğan tencereye ilave edilir
- 12 bardak su ve karabiber taneleri ilave edilir
- Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirilir, Sıcak servis edilir